Sätt färg på Göteborg driver internationell konsttävling

Den 4 april utlystes tävlingen Gothenburg Art 21; en konsttävling där hela världen är inbjuden att delta. Konstförslagen kommer att ingå i en 21 km lång konststräcka och tävlingen drivs av att hela världen röstar. Totalt ska 12 vinnare utses där första pris är att få måla upp sitt konstförslag i Göteborg samt en prissumma på 20 000 kr.

Vad som är särskilt utmärkande för tävlingen Gothenburg Art 21 är att majoriteten av de tävlingsförslag som kommer in, utförs av arbetslösa ungdomar från projektet Sätt färg på Göteborg. Anledningen till detta är för att ungdomarna ska få kunskap och lära sig hantverket inom måleri, för att så småningom kunna få arbete som byggnadsmålare. På så sätt kommer tävlingsförslagen generera jobbtillfällen för arbetslösa ungdomar.
Se tidigare konstverk skapat av ungdomar från projektet

Tävla med Gothenburg Art 21

Att tävla med Gothenburg Art 21 är enkelt! På vår tävlingssida tar det endast någon minut att ladda upp ditt tävlingsförslag. Anslut dig med dina sociala medier eller skapa ett konto direkt på sidan, ladda upp en bild på ditt konstverk och fyll i dina kontaktuppgifter. När det är gjort är du officiellt en tävlingsdeltagare och redo att sprida ditt konstförslag för att samla röster.
Sista tävlingsdag är 6 juni.

Rösterna är särskilt viktiga. Det är de 21 tävlingsförslag med flest röster som går till final och som har störst chans att bli en utav de 12 vinnarna. Se vilka som ligger i top just nu!

Tävla här!

Priser

Diamantvinnare: Två vinnare kommer bli inbjudna till Göteborg (resa och hotell betalt) för att själva få måla upp sitt konstverk. De kommer också att bli tilldelade 20 000 kr vardera.

Guldvinnare: 10 vinnare kommer att bli tilldelade 10 000 kr vardera. De kommer också att få sina konstverk uppmålade av arbetslösa ungdomar från projektet Sätt färg på Göteborg.
Se tidigare konstverk skapat av ungdomar från projektet

Silvervinnare: Maximalt 2021 tävlande kommer att få sitt konstverk uppmålat i det 21 km långa konststråket. Konstverken kommer att målas upp av arbetslösa ungdomar från projektet Sätt färg på Göteborg.
Se tidigare konstverk skapat av ungdomar från projektet