Art@Climate2030

Art@Climate2030 är en global konsttävling som syftar till att engagera kring klimatfrågor genom konst.

Art@Climate 2030: En global konsttävling med klimattema

Årets konsttävling Art@Climate2030, med temat klimat går i linje med våra och Europas satsningar mot Agenda 2030. Med Art@Climate2030 vill vi bidra till att motverka global uppvärmning. Tävlingens upplägg består av tre delar som tillsammans skapar god internationell publicitet, mer värde för konstnären och engagemang hos besökare.

Tidslinje

Tävlingen riktar sig mot alla som som är intresserade av konst och känner att de kan bidra med en gestaltning som går i linje med syftet. Tävlingen var öppen för inlämning av tävlingsbidrag mellan den 28 februari - 15 maj. Under sommaren kunde allmänheten rösta på sina favoritbidrag. En prisceremoni för 10 vinnare och 5 "wild card"-vinnare, som valdes ut av en professionell jury, hölls den 1 september under Frihamnsdagarna. De 10 vinnarna belönades med 1000 euro och en muralmålning föreställande respektive konstverk.

Vinnarbidragen i Art@Climate 2030

Vad händer nu?

Nu pågår den nästa sista fasen av tävlingen där, inför att vi målar upp de 10 vinnarnas konstverk som muralmålningar, allmänheten har möjlighet att rösta på sitt favoritbidrag och var de önskar att muralmålningen ska placeras.

Utförandet av muralmålningar

Utförandet kommer att ske av ungdomar och unga vuxna som en del av deras utbildning. Till detta kommer vi att ta hjälp av våra samverkanspartners i andra europeiska städer.