Folket har röstat – nu ska juryn utse vinnarna

DCIM100GOPROG0018052.

Under våren har Sätt färg på Göteborg drivit den öppna konsttävlingen Gothenburg Art 21 där hela världen har lämnat in förslag på hur Göteborg kan färgsättas. Efter en period av röstning har Göteborg och världen valt ut sina favoriterna vilket har banat väg för juryn som nu ska utse vinnarna.

Totalt är det 21 konstförslag som i och med sitt höga röstantal har kvalificerat sig vidare till en finalomgång. Där ska en jury utse vilka 10 konstobjekt som utses till guldvinnare och kommer få ta del av 1000 euro vardera samt få sin konst uppmålad i Göteborg av ungdomar från Sätt färg på Göteborg.

Men juryn har ännu en uppgift och det är att utse två diamantvinnare. Diamantvinnarna kommer att få ta del av 2000 euro vardera samt själva få måla upp sitt konstverk i Göteborg (resa och boende betalt av projektet). Diamantvinnarna väljs ut av samtliga inlämnade tävlingsbidrag. Hoppet lever därmed kvar för alla som har deltagit i Gothenburg Art 21. Vinnarna av tävlingen kommer att utannonseras under Kulturkalaset som pågår mellan 16 – 20 augusti i Göteborg.

 

De 21 bidragen med flest röster

Totalt har över 24 000 röster kommit in till tävlingen och av dem har Top 21 (de 21 konstförslag med flest röster) lyckats samla ihop 14 165 röster! Sverige har varit flitigast med att rösta och står för hälften av rösterna (57 %) men även i Brasilien har över 1240 personer röstat. De bidragen som har fått allra flest röster kan du via bilderna nedan.