Koncernen behöver unga målare – träffar Sätt färg på Göteborg

Målerikoncernen har under flera år engagerat sig som fadderföretag i projektet och jagar nu fler unga till sin målarkår. De bjöds därför in för att träffa projektets unga deltagare som inom en snar framtid är redo att anställas som lärlingar.

Januarimånad är normalt sett en lugn period inom måleribranschen; många har varit på ledighet, kommuner har fått nya budgetar och det tar normalt sett lite tid innan allt återgår till det normala. Men hos målerikoncernen i Göteborg är det full fart, där är man på jakt efter att stärka upp målarkåren inom sina företag Rusch, KP Måleri och Effektiv Måleri. Det är en stor grupp som inom några år kommer gå i pension så koncernen ser gärna att fler unga målare söker sig till deras företag. Därför bjöds respektive VD från Rusckoncernens måleriföretag in att besöka deltagarna i projektet, få berätta om in sin verksamhet och vilka kvalifikationer som är viktiga på just deras företag.

Thomas Söderblom vill få in fler unga målare inom Effektiv måleri

Viktigt att trivas på sitt arbete
Thomas Söderblom är VD på Effektiv måleri och berättar mycket om branschen, Effektiv måleri och vad de tycker är viktiga egenskaper hos sina anställda. Bland annat pratar han om hur viktigt det är att teamet jobbar tillsammans och jämför det med en fotbollsmatch där alla spelar en viktig roll, oavsett om det är klubbordförande, tränaren eller vänsterbacken som är i arbete. Han berättar också om hur han driver företaget för att i denna högkonjunktur få till sig de bästa målarna. Förmåner, kulturen, och arbetsmiljön är några av de prioriteringar som nämns för att alla ska trivas på sitt arbete.

”Fick en viktig kick av besöket”
De unga deltagarna lyssnar nyfiket och ställer många frågor om hur det är att arbete med olika yrkesgrupper (snickare, elektriker mm), vilka utmaningar/fördelar som finns med yrket men också hur det är att leda ett företag. Frågorna var många och det resulterade i ett lyckat utbyte för både företagare och framtidens målare.
– Jag upplevde det som att deltagarna fick en extra kick av besöket. De blev alla väldigt imponerade av att VD:n från varje företag tog sig tid att besöka dem i Hammarkullen, där de just nu testar på måleriyrket genom att renovera lägenheter utlånade från Bostadsbolaget. Det är ju trots allt VD:n som bestämmer vem som anställas så de var mycket nöjda med besöket, säger Tommy Nyström som handleder deltagarna inom måleri.