På gång i projektet sommar 2018

Under våren har konststråket ”21 km konst” fått sina tre första tävlingsbidrag uppmålade, flera deltagare har avslutat sin utbildning, fler har kommit in i arbete och flera unga har engagerat sig i projektets måleriengagemang.

Det har varit en intensiv period i projektet och under våren har vi haft flera lyckade målerievenemang som har fått stor positiv respons. Vi har varit med under temadagarna Hjällbodagen, Angeredsdagen, Gårdstensdagen samt medverkat under Hammarkarnevalen. Där fick deltagarna ur den yngre målgruppen dela med sig av fina budskap och därmed chansen att just detta kommer att målas upp på parkbänkar i konststråket ”21 km konst”.

Under våren har även en ny deltagargrupp tagit form som består av fyra tjejer. De har tillsammans fått måla upp tävlingsbidraget ”We are nature” på Bostads AB Poseidon’s fasad på Bergsgårdsgärdet 70-72 i Hjällbo.

”We are nature” av Thiago Mazza, färdigställd av deltagarna i projektet på Bostads AB Poseidons fasad på Bergsgårdsgärdet 70-72, Hjällbo

Utöver det dekorativa måleriet har de gått igenom viktiga moment lett av projektets måleriinstruktör Tommy. I början av augusti kommer de att fortsätta med dekorativt måleri genom att måla upp ännu ett tävlingsbidrag ur den internationella konsttävlingen ”Gothenburg Art 21”. Denna gången är det dags för bidraget ”Pantanal” av den brasilianske konstnären Rafael Alencar som skall målas upp på Rosenlundsverket vid Esperantoplatsen i samarbete med Göteborg Energi.

Uppmålningen av ”Pantanal” kommer att ske mellan 6/8-27/8 (bilden är ett fotomontage).

Under juni har feriearbetarna på Hjällbo fritidsgårds blivit instruerade av projektets deltagare och tillsammans påbörjat uppmålningen ”Horizon Child” av göteborgskonstnären DIVE på en jätte vepa. När vepan är färdig kommer den att hängas upp på Andra Långgatan 29, detta kommer ske tidigt i höst.

Ännu ett tävlingsbidrag från Gothenburg Art 21 – ”Horizon Child” av DIVE kommer att hängas upp på vepa på Andra Långgatan 29 i höst.

Även vår diamantvinnare från fjolårets tävling Gothenburg Art 21, Llefen Carrera kommer att måla upp hennes tävlingsbidrag ”Nature’s Dust”. Detta kommer att ske under Göteborgs Kulturkalas v.33, så kom förbi!

Diamantvinnaren Llefen Carrera kommer att måla upp ”Nature’s Dust* under Göteborgs Kulturkalas v.33. (Bilden är ett fotomontage).

Eftersom projektet är en del av Göteborg 2021 jubilemssatsningar så kommer vi vara med i Jubileumspaviljongen under Göteborgs Kulturkalas, välkomna!

”Apan i city” av Gilson Serafim. (Bilden är ett fotomontage).

Under augusti kommer även bidraget ”Apan i city” av projektets konstnärliga ledare Gilson Serafim målas upp på nätstationen på gräset vid Oscarleden/Såggatan i hjärtat av Majorna.

Ha en underbar sommar så ses vi!