Vi växer!

Sedan starten 2014 har vårt integrations- och utbildningsprojekt, numera verksamheten ”Sätt färg på Göteborg” aktiverat över 2 500 ungdomar och satt 65 unga arbetslösa i fast arbete. Nu växer projektet på alla fronter när vi tar oss an fler hantverksyrken och sjösätter i hela Göteborgsregionen. Partille är först ut.

 

Verksamheten har hittills fokuserat på utbildning inom måleriyrket men kommer nu även att utbilda inom andra hantverkaryrken såsom golvläggare, fönsterrenoverare, murare och kakelsättare. Samtidigt fortsätter projektet att med fokus på utsatta stadsdelar främja integration, skapa framtidstro och sträva efter att öka andelen kvinnor inom hantverksyrkena. I vintras stod det klart att projektet får fortsatt förtroende och finansiering från EU genom Socialfonden och därmed kan vidga upptagningsområdet till hela Göteborgsregionen. Det möjliggör att ytterligare 63 ungdomar som idag befinner sig långt ifrån arbetsmarknaden kan sättas i arbete. Nu kommer verksamheten att bli verklighet också utanför stadsgränserna då Partille har beslutat sig för att följa med på resan och blir första kranskommun att ansluta sig till verksamheten.