Fyra internationella konstnärer ska måla på fyra olika platser i nordöstra Göteborg!

Youthpower: Göteborg + Barcelona = Sant, igen! 

För andra gången i sommar besöker spanska ungdomar Göteborg för att under två veckor måla upp muralkonstverk tillsammans med deltagare från Sätt färg på Göteborg. De handleds av de fyra internationellt verksamma konstnärererna Sabotaje Al Montaje, MurOne, Edjinn och Betan Prismas som också skapat originalverken.  

Initiativet “Youthpower” är skapat av Sätt färg på Göteborg och är ett projekt som främjar att unga möts genom måleri och konst. Med finansiering från Erasmus+ drivs projektet tillsammans med partners i Barcelona, Gdansk och Riga. Den 4-13 september ges svenska och spanska deltagare åter chansen att tillsammans utvecklas inom dekorativt måleri, samverka länder emellan och färgsätta det offentliga rummet. Denna gång i dubbelt så stor omfattning när det kommer att målas på fyra olika platser i nordöstra Göteborg samtidigt. 

Förutom två nya verk som blir en del av konststråket och jubileumssatsningen “21km Konst”, skapas nu även konstverk i områdena Gårdsten och Bergsjön.

I somras genomfördes två målningar i Hjällbo under handledning av konstnärerna Elara Elvira och Betan Prismas som återkommer även denna gång. Innan dess reste sex svenska ungdomar till Barcelona under mars månad för att måla konstverk för Konsthögskolans bibliotek och på flera platser runtom i staden. 

Välkomna att besöka oss på respektive plats och tala med deltagare, konstnärer och personal från Sätt färg på Göteborg. Besök oss under pågående arbete eller kom den avslutande dagen fredag 13 september. 

Pressinbjudan:

Vad: Pågående street art måleri

När: Måndag 9 september till fredag 13 september.

Var: Edjinn: Berggårdsgärdet, Hjällbo 

Betan Prismas: Kaneltorget 1, Gårdsten 

MurOne: Hjällbo Lillgata 1, Hjällbo  

Sabotaj Al Montaje: Rymdtorget (vid fotbollsplanen), Bergsjön

Närvarande: konstnärer, deltagande ungdomar och personal från Sätt färg på Göteborg

För att få tillgång till bilder och bokning av intervju, vänligen kontakta pressansvarig Lilian Paunovic Olsson

Tfn: 076 – 211 85 45 / lilian.paunovic@sattfargpa.se 

För ytterligare information kontakta:

Erling Zandfeld, Verksamhetschef Sätt färg på Göteborg

Tfn: 070 – 520 57 87