Årsresumé: 2019

Nu är 2020 här och vi lämnar inte bara 2019 utan också ett helt årtionde bakom oss. Innan vi rusar framåt vill vi stanna upp och blicka tillbaka på alla fantastiska målningar vi varit med och skapat under det gångna året.

Bland annat har tre vinnarbidrag från den internationella tävlingen Gothenburg Art 21 målats upp i 21 km Konst och ett nytt utbyte mellan våra deltagare i Göteborg och ungdomar och konstnärer från Barcelona ägt rum – ett samarbete som berikat både 21 km Konst med fler målningar men även närliggande områden i nordöstra Göteborg. Avslutningsvis fick vi möjlighet att testa något, för oss, nytt i form av fönsterkonst på Postgatan i Göteborg som del i satsningen Västra Nordstan Revival.

Januari och Mars

Maj och Juni

Juli

I Juli gästades vi för första gången av två konstnärer och deltagare från Barcelona. Sandra Betancourt och Elara Elvira målade varsina verk vid Berggårdsgärdet i Hjällbo som en del av 21 km Konst. Sandra Betancourt målade även ett verk på en garageport på Vallgatan i centrala Göteborg.

September

Det andra besöket för året från Barcelona välkomnade femton deltagare och tre konstnärer: Sandra Betancourt, Edjinn och Sabotaje Al Montaje. Denna gång målades det både i och utanför konststråket 21 km konst då både Gårdsten och Bergsjön fick nya muralmålningar utöver Hjällbo som redan förärats flera och blivit den del av 21 km Konst med flest muralmålningar skapade av oss.

Oktober

Ett stort tack till alla konstnärer, deltagare, samarbetsparter, boende och förbipasserande – ni gjorde vårt 2019 och vi ser med förväntan fram emot allt vad 2020 kommer bära med sig /