Konstnär S Camilla E Boström målar pumphus i Kortedala

Imorgon onsdag den 24 juni startar arbetet med den nya målningen. Runt det gamla pumphuset på Kortedalavägen i höjd med Nymånegatans spårvagnshållplats ska den växa fram. Bakom initiativet står Rain Gothenburg – ett jubileumsprojekt som med regn som utgångspunkt vill göra Göteborg till en mer attraktiv stad, särskilt när det regnar.

Pumphuset på Kortedalavägen som ska målas

Det var när Jens Thoms Ivarsson och Magnus Mott, konstnärlig ledare respektive projektledare för Rain Gothenburg, fick fria händer att utveckla en av Kretslopp och vattens gamla byggnader som idén att göra ett konstprojekt av det väcktes:

– Genom att konstnärligt lyfta fastigheter som vi ändå behöver renovera så skapas en finare, tryggare och mer intressant plats, säger Magnus Mott, projektledare på Rain Gothenburg.

Val av konstnär

Fly away av S Camille E Boström Foto: S Camilla E Boström

Valet av konstnär föll tidigt på S Camilla E Boström, SCEB, med stor vana av storskaligt måleri i det offentliga rummet. Hennes konstnärliga praktik kännetecknas av en enorma variation i uttryck: mönsterdesign, textilkonst, grafisk design, teckning och scenografi är några av de tekniker Camilla arbetat med under åren som verksam.

– När jag jobbar figurativt känns oftast motiven organiska med inslag av växtlighet som träd, blommor, gräs, grenar och frön. Fåglar, både realistiska och fantasi, är ett återkommande motiv som har blivit mitt signum, säger S Camilla E Boström

Inspiration till verket på pumphuset kommer från flera håll. Från platsen, det egna skapandet men också från Rain Gothenburgs arbete med just regn:

– Jag kommer blanda föreställande och abstrakt motiv, betraktaren kan uppfatta motivet på olika sätt. Min intention är att betraktaren skall få intryck av vatten i olika former i olika miljöer. Jag har gjort en skiss men jag vet inte om jag kommer följa den. Jag utgår från den men tänker jobba fritt när jag kommer in i flowet. Det blir bäst så – S Camilla E Boström

Vernissage på torsdag 25 juni

Just nu grundmålas pumphuset av våra deltagare som utbildar sig till att bli yrkesmålare. Så snart färgen torkat sätter Camilla igång med sin process. 

Alla som är nyfikna på hur det går till att måla en muralmålning, och alla som är intresserade av ny konst – kom gärna förbi. Denna torsdag den 25 juni klockan 15:00 ställer vi till med vernissage framför pumphuset på Kortedalavägen 101. Där för att berätta om verket finns såklart konstnär S Camilla E Boström som kommer slutföra målningen samma kväll. Närvarar gör även stadsarkitekt Björn Siesjö och stadsutvecklingschef för Kulturförvaltningen Dennis Axelsson som kommer prata om vikten av konst och kultur i stadsutveckling.

Varmt välkomna!