21 km Konst står äntligen färdigt!

Vårt jubileumsprojekt 21 km Konst har efter flera års arbete och många samarbeten kommit till sitt slut. Den hela 21 km långa konststräckan rör sig mellan Kulturhuset Blå stället i Angered och Röda sten Konsthall vid Klippan – kantad med muralkonst på både väggar, tunnlar och på gatan.

I flera år har vi målat i staden tillsammans med konstnärer, både lokala och internationella, alltid tillsammans med våra unga deltagare som utbildar sig till att bli yrkesmålare. Nu står äntligen stråket färdigt. Det samlar fler än 50 unika verk av både oss själva men även skapade av Artscape och Hammarkullen 365. Alla verk samlas längs en slinga som går att cykla, promenera, skatea eller på nästan alla andra sätt ta sig fram. Den går att ta i delar, område för område, eller för den lite hurtigare – varför inte i ett svep. 

I vår har vi arbetat hårt för att komplettera stråket med flera nya verk. I denna stund lägger vi det sista penseldraget på några av dessa verk.

Vår verksamhetsledare och skapare av 21 km Konst Erling Zandfeld säger såhär om åren som gått: 

“Jag är glad och stolt att vi under åtta års tid både har inkluderat unga samtidigt som vi, våra konstnärer och våra ungdomar, gjort Göteborg mer spännande, mer intressant och färgstarkare. Genom projektet 21 Km Konst kan nu hela Göteborg, ja hela världen, ta del av ett gång- och cykelstråk genom staden med fokus på konst!”

Tillsammans med Göteborg & Co har vi sammanställt alla verk i en karta som går att ta del av på redan nu via länken goteborg2021. Den kommer att utökas under sommaren med ännu mycket mer information och gå att använda lite som en digital guide till 21 km Konst. 

Vi vill rikta ett enormt stort tack till alla konstnärer och deltagare – nya som gamla. Stort tack också till våra samarbetspartners som bidrar med allt ifrån sin tid, sin kunskap, och med medel som gör detta möjligt. Vi ser fram emot nya projekt tillsammans.