Vi håller en månadslång konstutställning för klimatet

Göteborg står som värd för vår nästa konstutställning för klimatet. Under utställningen kommer de 50 bidrag med flest röster i ”Art@Climate2030” visas upp. Konstverken är skapade av erkända konstnärer runt om i världen.

Med fokus på klimatförändringar och hållbarhet, syftar denna månadslånga utställning till att öka medvetenhet, inspirera till handling och främja dialog om de akuta miljöutmaningarna som vår planet står inför. Vi strävar efter att åstadkomma detta genom att skapa ett fängslande firande av konst och kreativitet.

Art@Climate2030: En unik plattform för konst och klimataktivism:

Utställningen Art@Climate2030 ger en unik plattform för konstnärer att uttrycka sina perspektiv på klimatförändringar och dess inverkan på vår värld. Genom att blanda konstnärlig briljans med miljömedvetenhet hoppas vi kunna utnyttja kreativitetens kraft för att stimulera samtal och inspirera till positiv förändring.

Göteborgs engagemang för klimatet:

Göteborg är välkänt som nav för hållbarhet och innovation. Vi är glada att uppmärksamma stadens initiativ för klimatet och samtidigt uppmana till fortsatt diskussion i relation till stadens 400-årsjubileum.

Vill du delta?

Utställningen hålls i Göteborg mellan den 1-31 augusti. Du är välkommen alla dagar 10.00-19.00 till Slakthusets Salonger i Gamlestaden (Lilla Waterloogatan 1, 415 02 Göteborg, Sverige)

Tack till Higab som sponsrat utställningslokalen.