Kom och fira konstens kraft och vinnarna av Art@Climate 2030

Vi har nått slutetappen på Art@Climate 2030 och vill bjuda in er alla till prisceremoni den 1 september där tävlingens 10 vinnare kommer att tillkännages! Ta del av internationell konst, möt några av tävlingens konstnärer och njut av mat och dryck.

📅 Datum: Fredag 1 september 
⏰ Tid: 15.00
📍 Plats: Frihamnsdagarna, Bananpiren. Scen Framtid.
💸 Entré: Entré till Frihamnsdagarna är gratis och öppen för alla.


Konsttävlingen Art@Climate 2030 har samlat konstnärer från hela världen som har använt sin kreativa talang för att belysa de utmaningar och möjligheter som klimatkrisen presenterar. Genom unika uttryck har tävlingen engagerat många till diskussion kring konstens kraft att påverka i frågor så som klimatkrisen (Läs exempelvis deltagaren Fredrik Lindbergs tankar kring konstens kraft).

Sedan den publika omröstningen stängde den 15 augusti har tävlingens professionella jury noga utvärderat alla bidrag för att välja ut de tio mest enastående verken. Dessa verk har inte bara visat en imponerande konstnärlig skicklighet, utan har också fångat kärnan i den pågående klimatdiskussionen på ett unikt och tankeväckande sätt.

Vi hoppas att du vill vara med under prisceremonin för att hylla dessa begåvade konstnärer och deras bidrag till en viktig samhällsdialog. Under prisceremonin kommer vinnarna att tillkännages och vårt arbete med att skapa muralmålningar av de vinnande konstverken påbörjas.

Evenemanget kommer också att erbjuda en möjlighet att träffa konstnärerna, nätverka med likasinnade personer och diskutera vägen framåt för att integrera konst och kultur i kampen mot klimatförändringarna.

Vi ser fram emot en minnesvärd eftermiddag med givande samtal och en hyllning till konstens kraft att påverka förändring. Tillsammans kan vi inspirera och påverka en hållbar framtid.


Så tar du dig till prisceremonin

Till fots: Gångavstånd från Centralstationen och Hjalmar Brantingsplatsen. Knappa in ”Bananpiren” i Maps för en exakt vägbeskrivning.

Med spårvagn/buss: Åker du med spårvagn ta linje 5, 6, 10 eller 13 och gå av vid hållplats Frihamnen. Åker du med buss? Ta linje 16, 16x, 45, 55 eller 402 och gå av vid hållplats Frihamnsporten. Därefter cirka 5 minuters promenad till Bananpiren. 

Entré är gratis för alla.
PS: På plats på Frihamnsdagarna går det även att lyssna på många andra intressanta föreläsningar och workshop, varför inte göra det till en heldag?