Aktiviteter för unga under höstlovet: Klimatveckan 2023

Hej alla fritidsgårdar och förvaltningar i Västra Götalandsregionen! Har ni anställt unga som feriearbetare till höstlovet? Då har vi ett event som är perfekt för er – Klimatveckan! En vecka fylld av kunskap, inspiration och en möjlighet att göra verklig skillnad för unga i kampen för en hållbar framtid.

När: Höstlovet v.44 (30 okt – 3 nov). Det är möjligt att delta både en och flera dagar
Deltagare: Ungdomar som feriearbetar under höstlovet

Klimatveckan är ett initiativ som syftar till att öka medvetenheten kring hållbarhet och klimatarbete bland unga. Genom spännande workshops och aktiviteter kommer ungdomarna att få fördjupad kunskap om hur deras handlingar kan påverka miljön och hur de kan bidra till en mer hållbar livsstil. Ett av höjdpunkterna är en workshop tillsammans med “F/ACT Movement”, där ungdomarna får reflektera över hur de kan göra hållbara klädval och skapa en mer cirkulär garderob.

“F/ACT Movement är ett initiativ som vill inspirera till att välja en mer cirkulär garderob. Under klimatveckan vill vi att ungdomarna ska fundera över vad hållbarhet egentligen är när det kommer till klädval. Är det lätt idag att handla hållbart? Vi kommer också utmana dem att föreställa sig framtidens sätt att välja och skaffa kläder.”

Julia Engström, kommunikatör på F/ACT Movement 

Under Klimatveckan kommer också Scandinavian Green Roof Institute hålla i en inspirerande workshop där deltagarna kommer att lära sig om vegetationens och vattnets betydelse för en mer hållbar stadsutveckling. I en tid när våra städer står inför utmaningar med klimatförändringar är detta kunskap som kan forma framtiden för våra samhällen.

”Behovet av grönare, skönare och mer hållbara städer är stort och berör oss alla”, säger Hugo Settergren, projektledare på Scandinavian Green Roof Institute. ”Klimatveckan är ett perfekt tillfälle att sprida kunskap till dagens ungdomar om hur vi kan jobba med vegetation och vatten för en mer hållbar stadsutveckling. Vi är glada att få dela med oss av kunskap, tips och inspiration!”

Hugo Settergren, projektledare på Scandinavian Green Roof Institute

Vi uppmanar er att engagera era unga och anmäla dem till Klimatveckan! Det är en möjlighet att väcka deras intresse för hållbarhet och forma framtidens ledare med medvetna val och en känsla av samhällsansvar.

Vill ni veta mer?
Kontakta vår projektledare Amelia Äbelö på amelia.abelo@sattfargpa.se