Gröna Gatan pryds av stor markmålning

Nu pryds Gröna gatan av skolbarns framtidstankar i form av en stor markmålning. Markmålningen är skapad av konstnären Hanna K-L och är en del av 23 km konst samt Göteborgs Stads satsning på att lyfta vår stads konstnärliga identitet.

På Gröna gatan i Göteborg finns nu stadens första markmålning, en del av Sätt färg på Göteborgs och Göteborgs stads arbete i att omfamna färg och konstnärlighet på stadens gator. Markmålningen är ett samarbete mellan Göteborgs Stad, Ta plats, Sätt färg på Göteborg och konstnären Hanna K-L som har tolkat skolbarns framtidstankar och deras budskap till världen. Konstverket utgör en del av vår 23 km långa konststräcka som sträcker sig från Blå stället i Angered till Röda Sten Konsthall vid klippan.

Förutom att vara en konstnärlig gestaltning är Gröna gatan utformad som en gångfartsgata, där gående kan ta plats och njuta av omgivningarna. Gröna gatan representerar således en sammanflätning av konst, samhälle och stadens hållbarhetstänk, där invånarnas kreativa uttryck får blomstra på stadens gator.