Konsten som katalysator för förändring: Vi skapar muralmålningar med klimat-tema

I hjärtat av Slakthusområdet i Göteborg står vårt team framför en av alla muralmålningar som utgör konststråket 23 km konst. Drivet ur övertygelsen att konst kan agera katalysator för förändring har vi skapat snart 100 muralmålningar sedan starten 2013. Förra året introducerade vi vår senaste konst-satsning: den internationella konsttävlingen ”Art@Climate 2030”. Utöver prispengar lovade vi de 10 vinnande konstnärerna att deras verk skulle förvandlas till muralmålningar på stadens väggar. Nu letar vi entusiastiskt efter fastighetsägare runtom Göteborg som vill pryda sina byggnader med färgstarka konstverk som även förmedlar viktiga klimatbudskap.

Idén av konst som katalysator för social och politisk förändring

Men vårt arbete sträcker sig långt bortom bara att försköna väggar. Sedan starten 2013, då organisationen ”Sätt färg på Göteborg” grundades, har vi skapat arbetsmöjligheter för att främja social inkludering och sysselsättning för över 3500 unga deltagare. Genom dekorativa måleriprojekt har deltagarna inte bara fått möjligheten att utveckla värdefulla färdigheter inom måleribranschen, utan även tagit det första steget in på arbetsmarknaden.

Över 3500 deltagare har genom dekorativa konstprojekt fått arbetslivserfarenhet och främjat social inkludering sedan 2013.

Fyra vinnare av Art@Climate 2030 mottar diplom och blommor under prisceremonin i Göteborg. September, 2023.

Vill du främja klimat-debatten genom att sätta färg på din byggnad?

Nu står vi inför den sista fasen av Art@Climate 2030. Genom att skapa muralmålningar av de vinnande konstnärernas originalverk vill vi sprida deras budskap om de klimatförändringar vi står inför ut på stadens gator. Genom att placera dessa muralmålningar på offentliga platser kommer vi att sprida konstnärernas visioner och skapa möjligheter för människor att reflektera över och agera mot de utmaningar som klimatförändringarna innebär. Med varje ny muralmålning skapar vi en synlig påminnelse om vårt gemensamma ansvar för att skydda vår planet och forma en hållbar framtid för kommande generationer.

Är du intresserad?

Vi diskuterar gärna mer, kontakta oss via uppgifterna nedan.

Isa Almäng
Marknadsföringschef och konst-ansvarig
Mail: isa.almang@doing-good.se

Totalt kommer vi skapa 10 muralmålningar, alla med utgångspunkt i de vinnande konstverken från Art@Climate 2030.