Det första konstverket från Art@Climate 2030 målas upp på Malta

Vi är glada att annonsera att den första av 10 muralmålningar som ska skapas inom ramen för Art@Climate 2030, vår internationella konsttävling med klimattema, kommer målas upp nästa vecka. Tillsammans med den välrenommerade maltesiska organisationen MOAS kommer konstverket att målas upp i en workshop tillsammans med flyktingar i samband med invigningen av ett nytt lärocenter för flyktingar.

MOAS har en imponerande historia av att bistå människor i nöd. För 10 år sedan var de pionjärer inom marina sök- och räddningsaktiviteter (SAR) i Medelhavet, vilket innebar att de stöttade migranter vid farliga överfarter till Europa. Än idag fortsätter MOAS att stödja asylsökande och flyktingar genom att erbjuda vård, materiella resurser och integrationsaktiviteter. Det senaste initiativet består av etablerandet av ett nytt lärocenter för flyktingar på Malta, där ett av de vinnande konstverken från Art@Climate 2030 kommer att målas upp som muralmålning.

Bild: BBC

Muralmålningen skapas tillsammans med boende vid flyktingcentret

Under den sista veckan i mars öppnar det nya lärocentret på Malta sina dörrar. För att fira detta tillfälle kommer vi att hålla en mural-workshop, ledd av den spanska muralkonstnären Pep Walls, där konstverket ska målas upp tillsammans med de boende vid centret. Genom denna workshop strävar vi efter att främja social inkludering genom konst, vilket ger de boende en möjlighet att aktivt delta i skapandet av något som kommer att tillhöra deras gemenskap. Detta initiativ markerar en början på centrets resa och är en symbol för samarbete, kreativitet och gemenskap.

We are very excited for this upcoming project. I am extremely grateful that Doing Good wanted to collaborate with MOAS.

Albert Delia

Anställda på MOAS som har arbetat med att färdigställa det nya lärocentret.

Albert Delia, Insamlings- och utvecklingsansvarig på MOAS, uttrycker sin glädje inför det kommande projektet och tackar Doing Good för samarbetet. Han betonar vikten av samarbete och tror att det är den här typen av samarbetsvilligt tänkande som kan leda till långsiktiga sociala lösningar för problem som klimatförändringar och integration.

I think it’s this kind of cooperative thinking that can lead to lasting social solutions for issues like climate change and integration. 

Albert Delia

Låt oss fortsätta att måla en ljusare framtid tillsammans.

PS: Vilket av de 10 vinnande bidragen som kommer målas upp avslöjar vi först nästa vecka – håll utkik!

  • Läs om MOAS
  • Läs mer om Pep Walls, tidigare deltagare i våra mural-projekt och idag en framstående muralkonstnär